FAQ

Wat is branding precies?

Branding is het creëren van een identiteit dat een ‘gut-feeling’ oproept. Dat gevoel bestaat uit emoties en gedachten rondom jouw bedrijf. Wanneer een merk zijn waarden goed weet door te voeren in het DNA en alle voortvloeiende acties, geeft het vorm aan de denkkaders van je klant. Zo maakt het van jouw doelgroep geen klanten, maar ambassadeurs. 

 

Jouw bedrijf heeft de kracht om het narratief van een groene toekomst te scheppen. 

Wat is een branding expert?

Een branding expert is iemand die jouw visie, missie en waarden perfect weet door te vertalen naar een professionele huisstijl die aansluit bij jouw doelgroep. 

 

De branding expert zorgt ervoor dat jij alle handvaten toegereikt krijgt om een consistent verhaal te communiceren waarmee jij een sterke positie in de markt inneemt. 

Hoe lang duurt een branding traject?

De duur van een branding traject hangt af van het pakket dat je afneemt. Voor het ‘Branding Basics’ traject hanteer ik een looptijd van een maand. Voor het ‘Branding Compleet’ traject wordt er een looptijd van 2 maanden gerekend. Daarbij zijn de looptijden wel afhankelijk van de feedback momenten. Voor de feedback momenten krijg jij maximaal een week de tijd. Hierdoor kan de duur van het traject licht afwijken. 

Hoe veel correctierondes krijg ik?

Er mag gebruik worden gemaakt van twee correctierondes. Voor iedere correctieronde krijg je maximaal een week de tijd. Dit geeft jou de ruimte om het werk echt te laten landen en er goed naar te kijken. 

 

Wil jij na de twee correctierondes nog iets veranderen? Dan plannen we gratis een afspraak in. Voor het werk wat hieruit voortvloeit wordt een offerte opgemaakt.

Wat krijg ik opgeleverd?

De oplevering ziet er bij ieder traject wat anders uit. 

 

Heb je voor een branding traject gekozen? Dan kun je een brandbook verwachten waarin alle merkuitingen nauwkeurig beschreven worden. Zo weet jij precies hoe jij jouw huisstijl consistent kunt inzetten. 

 

Daarnaast zal er een logo, sublogo en icoon in verschillende bestandsformaten oplevert worden. Dit zorgt ervoor dat jij jouw logo op al jouw (print)uitingen kan gebruiken.

 

Afhankelijk van je gekozen pakket krijg jij ook een;

 • Werkboek

 • Strategie

 • Uitgewerkt persona

 • Moodboard

 • Kleurenkaart

 • Typografie (excl. licentie)

 • Social media handboek

 • Templates

 • Illustraties

 • Stijlelementen

 • Website (excl. hosting)

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan een branding traject?

Wij stappen samen een branding traject in. Dit betekent dat ik je heel graag bij het proces betrek om zo tot een resultaat te komen die je past als een jas! Toch probeer ik zo veel mogelijk werk uit handen te nemen. Je schakelt mijn hulp natuurlijk niet voor niets in!

 

We starten het traject altijd met het invullen van het Pre-Brand werkboek. Deze bespreken we vervolgens via een digitale afspraak. Zo leren we elkaar goed kennen. Dit is de beste basis om mee te starten!

Tijdsinvestering: ongeveer 2 uurtjes.

 

Vervolgens ga ik aan de slag met het leggen van een goede fundering. Ongeveer halverwege het traject vindt de eerste correctieronde plaats. In deze ronde krijg jij een week de tijd om a.d.h.v. een feedbackformulier al het gemaakte werk te behandelen. De tijd die jij daar insteekt is aan jou. 

Tijdsinvestering: v.a. 1 uur (verspreid over maximaal een week. Maar geen zorgen. Het zal geen boekwerk zijn waar je 10 uur mee bezig bent. Ik raad wel aan om de tijd voor deze ronde te nemen.)

 

Na deze correctieronde kan ik weer aan de slag. Ik maak alles tiptop in orde voor je. Dan vindt de tweede correctieronde plaats. Dit is meestal gereserveerd voor de puntjes op de ï, waardoor het een stuk sneller gaat dan de eerste ronde.

Tijdsinvestering: v.a. 1 uur (verspreid over maximaal een week.)

 

Wanneer de puntjes zijn gezet is het tijd voor de oplevering. Jij kan aan de slag met je branding! Hierna zal ik je verzoeken een review in te vullen die ongeveer 10 minuutjes van je tijd in beslag neemt, maar de keuze ligt geheel bij jou.

 

Overigens krijg je bij een traject met mij een tijdlijn in je mailbox. Via dit interactieve document kun jij precies bijhouden waar we staan in het proces. Zo weet je altijd waar je aan toe bent!