Femke-sneakprev-2.jpg
Femkemei2020-21.jpg

Rewild Branding

Climate Change is now a communication challenge.
– David Attenborough.

 

Bedrijven vormen de grootste en meest actieve communicatiekanalen in onze maatschappij. Zij dragen dagelijks een boodschap uit naar de klant die zij het beste kennen. Als er een sector is die deze communicatie uitdaging aankan, dan is het wel het bedrijfsleven. Maar ook zij moeten hun narratief veranderen: van een traditionele economie, naar een donut economie. Een markt waarbij sociale behoeftes en planetaire grenzen niet uitgebuit worden. Een bedrijf dat verantwoordelijk omgaat met de toekomst. 

 

Deze toekomst is er alleen als wij nu actie ondernemen.

 

Rewild branding is ontstaan vanuit de visie dat ecologie en sociologie een plek moeten krijgen in de markt. Dit vraagt om een transitie in het bedrijfsleven, waarbij winst niet de enige drijfveer is.

 

Uit onderzoek is gebleken dat bedrijven met duurzame waarden en sociale inclusiviteit beter presteren dan traditionele bedrijven. Dat is voor Rewild Branding geen verrassing. Wij begeleiden MKB’s, NGO’s en Startups graag naar een pioniersplek in de markt. Zo scheppen we samen de toekomst.

Als jong meisje werd mij al duidelijk dat we goed voor de aarde moeten zorgen. Op mijn 11e liet ik mijn stem horen in de jeugdgemeenteraad en de ambitie om de wereld te verbeteren is nooit meer weggegaan. 

 

De bachelor Trendwatching heeft mij doen beseffen dat een goede toekomst alleen bereikbaar is wanneer we met zijn alle ons beste beentje voor zetten. Het voordeel daarvan, is dat de bedrijven die hierin pionieren, een rol als marktleider in de wacht zullen slepen. Naast trendwatching heb ik de opleiding Conceptontwikkeling en de master Crossover Creativity afgerond, wat mij tot de social designer heeft gemaakt die ik nu ben. 

 

Na mijn opleidingen ben ik direct in een baan beland als brandmanager bij een cateraar. Hier kreeg ik de kans om het bedrijf van A tot Z te verduurzamen. Het bedrijf onderscheidde zich niet alleen op een unieke wijze, het kreeg datzelfde jaar ook een plaats in de top 20 van beste cateraars van Nederland. De kracht van branding werd zichtbaar. Dat wilde ik voor andere bedrijven ook kunnen betekenen. 

 

Daar begon mijn carrière als ondernemer. Na de cursussen Ecologie en de Brand The Change Facilitator Course ben ik aan de slag gegaan. Inmiddels heb ik tientallen bedrijven mogen helpen met hun merkstrategie. 

 

Stijlelement%20oranje_edited.png

Hi, ik ben Femke